Георги Илчев

backНазад

Георги Илчев

Казвам се Георги Илчев. Роден съм в гр.Русе, но съм израснал в гр.Хасково.

През 2001г. завърших Кинезитерапия към факултета по Обществено Здраве на РУ „Ангел Кънчев” гр.Русе, а в последствие записах и докторска програма там. През 2007 завърших магистратура по „Здравен мениджмънт” към МУ София. Автор съм на над 15 статии и публикации в областта на кинезитерапията.
При разработването на докторантурата си съм работил в СБАЛО „Б.Бойчев” Горна Баня. Работил съм и с националните отбори по бобслей, голф и хокей на лед. През годините след завършването на университета съм преминал 18 специализации и курсове в България и чужбина, но нито една от терапевтичните модалности, които съм научил не е оказала толкова голямо въздействие върху професионалната ми работа колкото Техниката Боуен.

Запознах се с терапията Боуен почти на случаен принцип, търсейки в интернет материали за повърхностната фасция. Прочетох за нея, но не ѝ обърнах особено внимание. След време мой колега ми сподели за Боуен отново и заедно решихме да потърсим повече информация. Разглеждайки сайт, след сайт, попаднах на координатите на Андрю Зопос. Свързах се с него и само седмица по-късно се озовах в Букурещ, за моя първи Боуен семинар. Първоначалното ми любопитство бе бързо заменено от нарастващ скептицизъм. Беше ми трудно да повярвам как няколко леки движения по тялото могат да доведат до драматични оздравителни промени в него. Съмненията ми обаче бързо бяха разсеяни от практиката. Само месец по-късно вече нямах търпение да дойде времето за моят следващ Боуен семинар.
През професионалният си живот съм специализирал предимно в сферата на ортопедията и травматологията и смятах, че цял живот ще третирам предимно болки и дисфункции от вертеброгенен характер. Техниката Боуен обаче чувствително разшири кръга от нозологии, които можех да третирам до невъобразими нива. Бях впечатлен от лекотата и ефективността на методиката и как само няколко, добре подбрани Боуен движения са достатъчни за подобрението на пациентите. Днес, 60-70% от пациентите си аз третирам с терапията Боуен.

От 2010 година съм изключителен представител на Техниката Боуен за България. Започнах да организирам курсове по Техниката Боуен и открих огромно удовлетворение от споделянето на знания и опит с други хора. От 2014 година съм акредитиран международен инструктор по Техниката Боуен и съм все по-ентусиазиран в работата си с всеки изминал ден.

Боуен наистина промени живота ми!

Център за Боуен терапия и кинезитерапия бул. Цар Борис III; №91 www.georgiilchev.com