Елена Лесова

backНазад

Елена Лесова

Казвам се Елена Лесова. Родена съм в София, но детството ми премина в един малък, но динамичен град, в северна България. Омъжена съм, със семейството ми живея и работя в град Пловдив. Обичам спорта, танците, рисуването и именно чрез рисунките често намирам отговорите на много въпроси. Интересувам се от психология  и особено от тази конкретна връзка, която прави възможно нашите мисли и емоции да намират отражение  в тялото.

През 1996 г.записах специалност „ Кинезитерапия“  в Русенски  университет и през 2001 г. защитих магистърската си степен. Четири години по-късно, взех магистърска степен и по обща психология във Великотърновския университет.  От 2001г. до 2005г. работих като физиотерапевт в ЗК „ Медика“ гр. Русе, а след това до 2014г в Балнеохотел „Медика – Нареченски бани“ в курортно селище Нареченски бани.

През годините посещавах множество различни курсове в търсене на отговори на въпроса: „Защо връзката между Тялото и Душата се губи и как можем да я възстановим?“ . Убедителни отговори намерих  в Боуен® и метода на Психобиологията.

С Боуен® се запознах на презентация през 2010 г., но пълният потенциал на тази невероятна техника успях да изживея едва през 2013 г. На 13 март 2013 г. претърпях автомобилна катастрофа със сериозни последици за физическото ми здраве. Конвенционалната медицина не беше в състояние да даде трайни резултати от лечението ми и да осигури пълно възстановяване. За мен това означаваше непрекъсната болка и в крайна сметка отказване  от професия, която наистина обичам. Ето как на една, следваща презентация на Боуен® се осмелих да се включа, като доброволец от публиката, когато водещият попита дали сред публиката има някой, страдащ от „схванат врат“. Спестих факта, че имам травма от автомобилна катастрофа, и въпреки това едва доловимите и нежни движения, извършени върху тялото ми, от водещия Георги Илчев, ми помогнаха същата нощ да заспя по гръб, нещо което не се беше случвало от месеци, и да потъна в блажен 16-часов, възстановителен  сън. Така личното ми преживяване с Боуен® промени не само здравословното ми състояние по това време, но и целия ми живот. През 2014г. се записах за първия си курс по Боуен® и три месеца след това, напуснах работата си, като физиотерапевт.

Практикувам терапията от 2015 г. в частната си практика. Продължих обучението си по Боуен® и в рамките на четири години завърших пълната програма за Боуен  терапевт. Междувременно през 2015 г. заедно с Георги Илчев, Поля Боранска, Димитър Парушев и Виолета Ковачева,  станах съучредител на Българска Асоциация по Боуен терапия (БАБТ). До 2019г. бях координатор за Южна България, а в момента заемам позицията на генерален секретар на БАБТ.

Следвайки мечтите си,  през Април 2019 г. вдъхновението Боуен®  ме  доведе до програмата за обучение на инструктори. Днес, 2021г, преодоляла себе си и надграждайки знанията си, вече съм инструктор по Боуен® и страстно искам да разкрия  „магията Боуен®“  на онези, които искат да учат. Убедена съм в многопластовата сила на тази методика. Вярвам,  че  „Здрав Дух в здраво тяло“ е биологичен закон, лежащ в основата на човешкото щастие. Вярвам, че всеки може да разкрие своя потенциал, всеки може да бъде успешен, когато прави всичко „Нежно и с Любов“-принцип на който се научава всеки докоснал се до Боуен®

lesovaeli@gmail.com