Алексия Монро

backНазад

Алексия Монро

Алексия започва кариерата си през 1984 г. като масажист. Откакто изучава Боуен през 1993 г. и става инструктор през 1996 г., тя е посветена изключително на Боуен.

Личният опит на Алексия с хронични заболявания обхваща почти 50 години.

Нейната история:

„В тийнейджърските си години започнах да практикувам йога, медитация и вегетарианство. Но след като се разболях от осакатяващ артрит на 24-годишна възраст (започна от травма на единия глезен, след което се разпространи по цялото тяло), трябваше значително да разширя познанията си. Нито една от холистичните ми практики не донесе облекчение. Дори експертите ревматолози в Станфордския медицински център нямаха какво да предложат освен лекарства за симптомите.

„До 30-годишна възраст можех да ходя само с бастун и изпитвах постоянна, изтощителна болка. И все пак, чрез постоянното ми изследване на лечебни практики, хроничното възпаление постепенно намаля.

„До края на 30-те обаче развих нови възпалителни състояния: тежък синдром на карпалния тунел (свързан с практикуването ми на дълбокотъканен масаж) и синдром на хроничната умора (свързан с паразити и излагане на пестициди от две години живот в Югоизточна Азия). Предишните ми подходи бяха до голяма степен неефективни. Но чрез нови лечебни практики, които тогава включваха Боуен, се възстанових и от двете състояния. Моето лично пътуване ме доведе до моята тясна профилираност да помагам на други хора с хронични заболявания.“

Освен преподаването на Боуен на хора от Американската холистична асоциация на медицинските сестри и Администрацията на ветераните в САЩ, Алексия е провеждала презентации на Боуен конференции в САЩ, Австралия, Англия и Гърция. Тя живее в Тусон, Аризона.