Александър Адамидис

backНазад

Александър Адамидис

Роден и израснал в Александрия, Египет.

Професионалният му живот преминава в сферата на Електрониката, учил е Индустриална Електроника (към техникум в Лос Анжелис, Калифорния, САЩ) и по-късно Комуникации (към Capitol Radio Engineering Institute). Негово хоби и обект на интерес от ранна възраст е естественото съпоставяне на соматичните дисфункции.

С времето и паралелно с професионалните си занимания посещава периодично образователни семинари по Шиацу, Рефлексология, Аромотерапия, Терапевтичен Масаж на Глава, Рейки. Учил е йога 10 г.

Учил е Лечебен Масаж (Напреднало ниво) към Northern College of Physical Therapies в Блекпуул, Англия. По същото време е работил и стажувал в известна Кинезитерапевтична клиника в града. Инструктор към гореспоменатата институция за Гърция. През 1998 г. се запознава с Техниката Боуен чрез статия в колежанския бюлетин. Впечатлен от ефективността на методиката при редица проблеми, след личен интерес и инициатива той успява да я представи в Гърция през Февруари 2000г. Организира презентация и първия Боуен семинар водени от г-н Андрю Зопос. През Юни 2004 полага успешно изпит пред основателите на Австралийската Академия по Боуен Терапия (Bowtech), Осуалд и Илейн Ренч, и пред своя интруктор Андрю Зопос, ставайки акредитиран инструктор към Bowtech.

Пътувал и живял в Италия, САЩ, Ливан, Кипър и разбира се, Египет и Гърция. Владее гръцки, английски, френски, италиански и арабски.